Parker Software Ltd Homepage
Forum Home Forum Home > WhosOn Live Chat > WhosOn Chat Setup Topics
  New Posts New Posts RSS Feed - WHOSON Chat Not Working
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

WHOSON Chat Not Working

 Post Reply Post Reply
Author
Message
amoss@vitalvalt.com View Drop Down
New User
New User


Joined: 18 May 2018
Location: California
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote amoss@vitalvalt.com Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: WHOSON Chat Not Working
    Posted: 18 May 2018 at 2:44pm
Good Afternoon,

WHOSON Chat not working. 

When clicking on image - I get the following error:

Server Error in '/newchat' Application

Runtime Error



Can someone help please?

Back to Top
parkersoft-jim View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 11 Nov 2016
Location: Terra
Points: 130
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parkersoft-jim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 May 2018 at 11:37am
Are you able to provide a screenshot of what occurs when you visit the below url in a web browser session on the chat server itself?

http://hostname/newchat/chat.aspx

Obviously replace hostname with your own hostname.

Back to Top
amoss@vitalvalt.com View Drop Down
New User
New User


Joined: 18 May 2018
Location: California
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote amoss@vitalvalt.com Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 May 2018 at 11:48am
Thank you for your response!

Attached is the requested screenshot



Back to Top
parkersoft-jim View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 11 Nov 2016
Location: Terra
Points: 130
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parkersoft-jim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 May 2018 at 10:43pm
That looks like the URL of the newchat on your server, not a screenshot image.

As I said, if you review that URL in a web browser on the server itself it will give a more detailed error.

Back to Top
amoss@vitalvalt.com View Drop Down
New User
New User


Joined: 18 May 2018
Location: California
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote amoss@vitalvalt.com Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2018 at 9:22am
sorry about that - screenshot attached



Back to Top
parkersoft-jim View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 11 Nov 2016
Location: Terra
Points: 130
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parkersoft-jim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2018 at 10:41am
It looks like none of the pre-requisits for WhosOn are configured in the IIS and/or server roles/features may be missing.

What version of WhosOn are you using and have you configured the correct IP address in the IPlistener?

Is this a new server setup or was this working previously and is now no longer working? If it was working previously, what was changed?
Back to Top
amoss@vitalvalt.com View Drop Down
New User
New User


Joined: 18 May 2018
Location: California
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote amoss@vitalvalt.com Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2018 at 10:52am
Hello.

WhosOn Client 2014.1.16
Version 14.1.16
Licensed to MTM Business Systems

We have been using for awhile. All of a sudden it stopped working on Wordpress site.

Currently working fine on other sites.

IP Address is correct

 
Back to Top
benjamin wilshaw View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar
Technical Support

Joined: 29 Jun 2017
Location: Stoke-on-Trent
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote benjamin wilshaw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2018 at 5:49am
Is this in relation to the above issue or is it a different issue?
Technical Support
Back to Top
parkersoft-jim View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 11 Nov 2016
Location: Terra
Points: 130
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parkersoft-jim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2018 at 7:23am
Based on the information available, the URL you are providing is not a URL for an actual chat window, it is a test url to see if the 'newchat' window loads, which it obviously isn't.

http://108.75.222.169/newchat/chat.aspx

An actual chat window url, typicall has ?domain=www.yourmonitoredsitehere.com at the end of a url when a chat window is loaded via the tracking code on your webpages.

Your 'newchat' window results in an error, my guess is you don't have .Net 4.5 installed and haven't set the newchat AppPool in IIS to use .Net v4.

Its probably working on your other sites as they're set to use the old 'standard' chat window, which makes use or a different url. The test url for the 'standard' chat appears to work ok


Again, an actual chat window for the standard chat would also have ?domain=www.yourmonitoredsitehere.com at the end.

That's pretty much all I can tell without access to your server's configuration. Perhaps someone changed the Appearance settings for your site in a WhosOn client or on the WhosOn Admin Console on the server from the old 'standard' chat to 'newchat'.

Should you find yourself still struggling, Parker Software do have Support packages available for our products that will alos give you access to the newer version of WhosOn, as the one you are using is 4 years old now.

If that's of interest to you just reach out to our sales team via our website https://www.whoson.com .


Edited by parkersoft-jim - 23 May 2018 at 7:28am
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.05
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.